Mletý biftek s lilkem a cuketou – zkuste něco nového!

1

Maso a zelenina je ideální kombinací na oběd i večeři. Pokud jste ještě nevyzkoušeli mletý biftek s lilkem a cuketou, sledujte, jak je tento pokrm jednoduchý, a určitě neodoláte. Úspěch u blízkých strávníků je zaručen!

Co potřebujeme:

500 g mletého hovězího masa
1 cuketu
1 lilek
cibulku
česnek
sůl a pepř

Jak na to:

  • hovězí maso smícháme se lžičkou soli a pepřem
  • tvoříme karbanátky o velikost rozplácnutého tenisového míčku
  • karbanátky opékáme na pánvi, je možno přidat kapku řepkového oleje
  • opékáme z každé strany cca 4 minuty, lze je ponechat ve stádiu „medium“
  • v hrnci opečeme cibulku, přidáme nakrájené stroužky česneku, nakrájený lilek a cuketu a opečeme
  • podáváme i se šťávou ze zeleniny – pokud je jí málo, můžeme směs při opékání trochu podlít vodou

Cuketa a lilek tělo potěší

Cuketa je hojně používanou potravinou při detoxikaci organismu, protože pomáhá při vyplavování toxinů z těla. Obsahuje hodně vody a málo energie, je tedy vhodná i při hubnutí. Prospěšná je i vláknina, dále hořčík, vápník, fosfor, měď, železo, zinek aj.

Lilek je skvělým zdrojem provitamínu A, vitamínů B3, B5, B6, B9, železa, zinku, manganu a hořčíku. V současné době je však stále nedoceněný! Málo se o něm ví, že snižuje obsah cholesterolu v krvi a podporuje správnou činnost střev.

Náš tip!

Velmi oblíbeným způsobem přípravy lilku je jeho grilování, např. společně s rajčaty a jogurtem.

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close