Lehké těstoviny s cuketou. Výborné letní osvěžení, které dodá potřebnou energii

1

Pokud se na tento recept díváte poněkud skepticky, protože cuketu jste zatím ochutnali jen grilovanou nebo smaženou, čtěte dál. V kombinaci s těstovinami totiž cuketa tvoří vynikající pokrm, v němž najdete lehkou zeleninu i sacharidy, které vás nabijí energií.

Jak s cuketou naložit

Zmíněná grilovaná nebo na kapce oleje osmažená cuketa je výborným doplňkem k masu a může tvořit i samostatný zdravý pokrm. Cuketu můžeme taktéž zapéct s různými doplňky, např. se sýrem a masem, dá se z ní taktéž uvařit výborná cuketová polévka. Ne moc známé jsou recepty na cuketu s těstovinami, a to je velká škoda.

Jednoduché a lehké těstoviny s cuketou

Co potřebujeme:

cuketu
olivový olej
rajský protlak
česnek
bazalku
sůl
těstoviny
parmazán (nebo sýr, který upřednostňujeme a k jídlu se hodí)

Jak na to:

Náš tip:

Ke směsi můžeme bez obav přidat cherry rajčátka. Taktéž do směsi česneku a cukety můžeme místo bazalky přisypat koření, které máme rádi. Výjimečnou chuť dodá pokrmu například kari.

Vzhledem k tomu, že cukety jsou nabité sacharidy, doporučujeme jejich konzumaci k obědu, nikoli k večeři.

Zdroj úvodní fotografie

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

  • Bára

    Těstoviny jsou vlastně asi taky nabyté sacharidy, že jo? Můžu si teda říct, že bych je neměla jíst k večeři, ale spíše k obědu?

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close