Lehké těstoviny s cuketou. Výborné letní osvěžení, které dodá potřebnou energii

1

Pokud se na tento recept díváte poněkud skepticky, protože cuketu jste zatím ochutnali jen grilovanou nebo smaženou, čtěte dál. V kombinaci s těstovinami totiž cuketa tvoří vynikající pokrm, v němž najdete lehkou zeleninu i sacharidy, které vás nabijí energií.

Jak s cuketou naložit

Zmíněná grilovaná nebo na kapce oleje osmažená cuketa je výborným doplňkem k masu a může tvořit i samostatný zdravý pokrm. Cuketu můžeme taktéž zapéct s různými doplňky, např. se sýrem a masem, dá se z ní taktéž uvařit výborná cuketová polévka. Ne moc známé jsou recepty na cuketu s těstovinami, a to je velká škoda.

Jednoduché a lehké těstoviny s cuketou

Co potřebujeme:

cuketu
olivový olej
rajský protlak
česnek
bazalku
sůl
těstoviny
parmazán (nebo sýr, který upřednostňujeme a k jídlu se hodí)

Jak na to:

[sociallocker]V hrnci zahřejeme trochu oleje, rozetřeme česnek a společně s bazalkou ho v hrnci orestujeme. Mezitím si cuketu nakrájíme na kostičky. Po orestování česneku a bazalky přidáme do hrnce cuketu, mírně osolíme a dusíme zhruba pět minut. Poté ke směsi do hrnce přidáme rajčatový protlak a v případě potřeby vodu a dusíme ještě deset minut. Uvaříme také těstoviny. Když je vše hotové, podáváme směs s těstovinami posypanou sýrem.[/sociallocker]

Náš tip:

Ke směsi můžeme bez obav přidat cherry rajčátka. Taktéž do směsi česneku a cukety můžeme místo bazalky přisypat koření, které máme rádi. Výjimečnou chuť dodá pokrmu například kari.

Vzhledem k tomu, že cukety jsou nabité sacharidy, doporučujeme jejich konzumaci k obědu, nikoli k večeři.

Zdroj úvodní fotografie

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.