Těstoviny se sušenými a čerstvými rajčaty

2

Těstoviny jsou vděčnou surovinou. Nejsou drahé, dají se sehnat snad v každém marketu a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou těstoviny se sušenými a čerstvými rajčaty. Těstoviny jsou skvělým zdrojem sacharidů, doporučujeme tedy dávat si je spíše během dne než večer. Na těstoviny k večeři mohou zdravě myslet jen sportovci, které čeká další den nadměrný fyzický výkon.

Co potřebujeme:

těstoviny
čerstvě namletý pepř
šalvěj
balkánský sýr
olivový olej
sušená a čerstvá rajčata

Jak na to:

V hrnci na oleji orestujeme šalvějové lístky.
Po orestování je vyjmeme a olej zalijeme vodou.
Olej a vodu přivedeme k varu, vložíme těstoviny a po uvaření scedíme.
Čas při vaření těstovin využijeme k přípravě omáčky – začneme tím, že si do jakékoli nádoby dáme sušená rajčata se šťávou.
Přidáme k nim rozmačkaný nebo nastrouhaný balkánský sýr a směs rozmixujeme.
V případě, že je směs příliš tuhá, přidáme do ní olej.
Po uvaření smícháme s těstovinami.

Náš tip:

Tento pokrm se dá podávat zastudena i zatepla a lze ho dochutit například česnekem nebo slaninou. Také můžeme k sušeným rajčatům přidat rajčata čerstvá a vytvořit čepičku ze zakysané smetany. Výsledek je neuvěřitelně delikatesní!

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close