Pokud se na tento recept díváte poněkud skepticky, protože cuketu jste zatím ochutnali jen grilovanou nebo smaženou, čtěte dál. V kombinaci s těstovinami totiž cuketa tvoří vynikající pokrm, v němž najdete lehkou zeleninu i sacharidy, které vás nabijí energií.
Jak s cuketou naložit
Zmíněná grilovaná nebo na kapce oleje osmažená cuketa je výborným doplňkem k masu a může tvořit i samostatný zdravý pokrm. Cuketu můžeme taktéž zapéct s různými doplňky, např. se sýrem a masem, dá se z ní taktéž uvařit výborná cuketová polévka. Ne moc známé jsou recepty na cuketu s těstovinami, a to je velká škoda.
Jednoduché a lehké těstoviny s cuketou
Co potřebujeme:
cuketu
olivový olej
rajský protlak
česnek
bazalku
sůl
těstoviny
parmazán (nebo sýr, který upřednostňujeme a k jídlu se hodí)
Jak na to:
[sociallocker]V hrnci zahřejeme trochu oleje, rozetřeme česnek a společně s bazalkou ho v hrnci orestujeme. Mezitím si cuketu nakrájíme na kostičky. Po orestování česneku a bazalky přidáme do hrnce cuketu, mírně osolíme a dusíme zhruba pět minut. Poté ke směsi do hrnce přidáme rajčatový protlak a v případě potřeby vodu a dusíme ještě deset minut. Uvaříme také těstoviny. Když je vše hotové, podáváme směs s těstovinami posypanou sýrem.[/sociallocker]Náš tip:
Ke směsi můžeme bez obav přidat cherry rajčátka. Taktéž do směsi česneku a cukety můžeme místo bazalky přisypat koření, které máme rádi. Výjimečnou chuť dodá pokrmu například kari.
Vzhledem k tomu, že cukety jsou nabité sacharidy, doporučujeme jejich konzumaci k obědu, nikoli k večeři.