Zapečené brambory s hráškem a špenátem

3

Další ze série zdravých a chuťově skvělých jídel jsou zapečené brambory s hráškem a špenátem. Brambory, hrášek i špenát jsou suroviny, které mají ve zdravém jídelníčku zelenou.

Proč tato kombinace

Jednoduše proto, že je chutná a zdravá. Jak jsme si již řekli u jiného receptu, brambory jsou vydatným zdrojem sacharidů, proto je lepší dát si je k obědu, a také mají sytící efekt, takže po jejich konzumaci nebudeme za půl hodiny přemýšlet, čím bychom žaludek zase uklidnili.

Hrášek v sobě skrývá překvapivé množství vitamínů, vlákniny a bílkovin, které jsou našemu tělu velmi prospěšné. Obsahuje například vitamín C, beta karoten, železo nebo draslík. Podobné je to i se špenátem. Ten je hotovou náloží vysoce hodnotného železa, dále nabízí draslík, hořčík, sodík a vápník.

Oživte jídelníček o další pochoutku

Pokud už nechcete hrášek zobat jen tak z lusků, vyzkoušejte další z námi doporučovaných receptů.

Co potřebujeme:

  • 500 g brambor
  • konzervovaný, čerstvý nebo mražený hrášek
  • 2 vejce
  • ½ kelímku smetany na vaření
  • 2 velké cibule
  • čerstvý nebo mražený špenát
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • sýr podle chuti (eidam, ementál, madeland)

Jak na to:

  • brambory uvaříme a nakrájíme je na plátky (nemusí být úplně hotové)
  • vajíčka rozšleháme spolu se smetanou
  • do zapékací mísy poklademe vrstvu brambor, na ni rozprostřeme trochu hrášku, pár kousků česneku, trochu cibule a špenát
  • zakápneme směsí smetany a vajíčka
  • pak opět pokládáme vrstvu nakrájených brambor a na ni všechny ingredience
  • opakujeme, dokud nemáme vše v zapékací míse
  • dáme péct do vyhřáté trouby na 180°, horkovzdušně, asi na 15 minut

Náš tip!

Na posledních 5 minut položíme navrch sýr.

Připravte si tento jednoduchý pokrm a přesvědčte se s námi o tom, že i zdravá strava může skvěle chutnat!

Zdroj úvodního obrázku: http://www.pinterest.com/pin/438538082437903797/

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close