Kuřecí plátek s bramborem a fazolemi – skvělý tip na oběd i večeři

1

Pokud byste si rádi připravili hlavní jídlo tak, aby bylo vyvážené a dodali jste jím tělu všechny tři potřebné složky potravy, dejte na tento recept. Hodí se k obědu i k večeři, při té ovšem omezíme množství brambor na minimum, případně je vynecháme.

bramboryPrávě brambory tvoří v tomto jídle podstatný zdroj sacharidů, proto je vhodné dát si je k obědu. Brambory mají totiž „sytící“ efekt a hlad si na nás po nich jen tak nepřijde. Při večeři ale už mnoho sacharidů nepotřebujeme, protože nás čeká zpravidla noční odpočinek.

Maso je lákavou, chutnou i zdravou složkou této kombinace a je zdrojem bílkovin, stejně tak i fazole. Ty navíc pomáhají snížit koncentraci škodlivého LDL tuku, stabilizují hladinu cukru v krvi a snižují tlak. Zkrátka to stojí za zkoušku.

Co potřebujeme

Kuřecí prsíčka
Cibule
2 stroužky česneku
100 g másla nebo olej
1 polévková lžíce rajského protlaku
Červené fazole
Sůl
Pepř
Brambory

Jak na to

Kuřecí prsíčka nakrájíme na libovolně velké kousky, osolíme, opepříme, můžeme přidat i další koření. Takto je necháme půl hodiny odstát. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, zpěníme na troše másla nebo na oleji a přidáme maso. Krátce smažíme. Přidáme rajský protlak a trochu vody, následně i maso a necháme podusit. Poté přidáme červené fazole a necháme je ohřát. Podáváme s bramborami.

Náš tip!

Brambory můžeme v případě chuti nahradit rýží a červené fazole můžeme vyměnit za zelené fazolky. Ty nám ale nedodají takové množství bílkovin.

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.