Kuřecí plátek s bramborem a fazolemi – skvělý tip na oběd i večeři

1

Pokud byste si rádi připravili hlavní jídlo tak, aby bylo vyvážené a dodali jste jím tělu všechny tři potřebné složky potravy, dejte na tento recept. Hodí se k obědu i k večeři, při té ovšem omezíme množství brambor na minimum, případně je vynecháme.

bramboryPrávě brambory tvoří v tomto jídle podstatný zdroj sacharidů, proto je vhodné dát si je k obědu. Brambory mají totiž „sytící“ efekt a hlad si na nás po nich jen tak nepřijde. Při večeři ale už mnoho sacharidů nepotřebujeme, protože nás čeká zpravidla noční odpočinek.

Maso je lákavou, chutnou i zdravou složkou této kombinace a je zdrojem bílkovin, stejně tak i fazole. Ty navíc pomáhají snížit koncentraci škodlivého LDL tuku, stabilizují hladinu cukru v krvi a snižují tlak. Zkrátka to stojí za zkoušku.

Co potřebujeme

Kuřecí prsíčka
Cibule
2 stroužky česneku
100 g másla nebo olej
1 polévková lžíce rajského protlaku
Červené fazole
Sůl
Pepř
Brambory

Jak na to

Kuřecí prsíčka nakrájíme na libovolně velké kousky, osolíme, opepříme, můžeme přidat i další koření. Takto je necháme půl hodiny odstát. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, zpěníme na troše másla nebo na oleji a přidáme maso. Krátce smažíme. Přidáme rajský protlak a trochu vody, následně i maso a necháme podusit. Poté přidáme červené fazole a necháme je ohřát. Podáváme s bramborami.

Náš tip!

Brambory můžeme v případě chuti nahradit rýží a červené fazole můžeme vyměnit za zelené fazolky. Ty nám ale nedodají takové množství bílkovin.

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close