Těstoviny jsou vděčnou surovinou. Nejsou drahé, dají se sehnat snad v každém marketu a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou těstoviny se sušenými a čerstvými rajčaty. Těstoviny jsou skvělým zdrojem sacharidů, doporučujeme tedy dávat si je spíše během dne než večer. Na těstoviny k večeři mohou zdravě myslet jen sportovci, které čeká další den nadměrný fyzický výkon.
Co potřebujeme:
těstoviny
čerstvě namletý pepř
šalvěj
balkánský sýr
olivový olej
sušená a čerstvá rajčata
Jak na to:
V hrnci na oleji orestujeme šalvějové lístky.
Po orestování je vyjmeme a olej zalijeme vodou.
Olej a vodu přivedeme k varu, vložíme těstoviny a po uvaření scedíme.
Čas při vaření těstovin využijeme k přípravě omáčky – začneme tím, že si do jakékoli nádoby dáme sušená rajčata se šťávou.
Přidáme k nim rozmačkaný nebo nastrouhaný balkánský sýr a směs rozmixujeme.
V případě, že je směs příliš tuhá, přidáme do ní olej.
Po uvaření smícháme s těstovinami.
Náš tip:
Tento pokrm se dá podávat zastudena i zatepla a lze ho dochutit například česnekem nebo slaninou. Také můžeme k sušeným rajčatům přidat rajčata čerstvá a vytvořit čepičku ze zakysané smetany. Výsledek je neuvěřitelně delikatesní!