Zdravá vajíčková pomazánka aneb Co s nastřádanými vejci?

0

vejce na tvrdoJedny z nejhezčích a nejživějších svátků v roce máme za sebou. Velikonoce se u řady z nás nesou v duchu jarních oslav, pomlázek, nějaké té šťopičky na kuráž, všeobecného veselí, laskominek a zejména pak vajíček. A dostáváme se k onomu pomyslnému jádru pudla – co s nastřádanou hromadou vajíček, která jste během Velikonoc sami vykoledovali nebo vám je přinesli vaše drahé ratolesti? Máme pro vás tip na zdravou vajíčkovou pomazánku, po které se jen zapráší!

Zdravá vajíčková pomazánka – co potřebujeme?

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • ½ kelímku jogurtu
  • ½ vaničky tvarohu
  • sůl a pepř na dochucení
  • pažitka (množství dle libosti)

Jak na to?

egg-961144_1280Připravíme si větší misku. Z vajíček oddělíme žloutky, které lehce rozetřeme s máslem do hladka.

Přidáme jogurt, tvaroh, hořčici a na struhadle nastrouháme oddělené bílky. Vše spolu důkladně promícháme.

Podle chuti osolíme a opepříme, pažitku nasekáme nadrobno a přidáme ji do pomazánky, kterou opětovně promícháme.

Náš tip: Pomazánku můžeme namazat na celozrnný žitný chléb z kvásku.

Sdílej:

O Autorovi

O základy správné výživy a zásady a zdravého stravování jsem se začala zajímat poměrně nedávno v souvislosti se zdravotními problémy, které mě již nějakou dobu sužovaly. Ačkoli na zázraky nevěřím, sama na sobě pozoruji určité změny, ke kterým nepochybně přispívá současný styl mého stravování.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close