Jedny z nejhezčích a nejživějších svátků v roce máme za sebou. Velikonoce se u řady z nás nesou v duchu jarních oslav, pomlázek, nějaké té šťopičky na kuráž, všeobecného veselí, laskominek a zejména pak vajíček. A dostáváme se k onomu pomyslnému jádru pudla – co s nastřádanou hromadou vajíček, která jste během Velikonoc sami vykoledovali nebo vám je přinesli vaše drahé ratolesti? Máme pro vás tip na zdravou vajíčkovou pomazánku, po které se jen zapráší!
Zdravá vajíčková pomazánka – co potřebujeme?
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 2 lžíce másla
- 1 lžička plnotučné hořčice
- ½ kelímku jogurtu
- ½ vaničky tvarohu
- sůl a pepř na dochucení
- pažitka (množství dle libosti)
Jak na to?
Připravíme si větší misku. Z vajíček oddělíme žloutky, které lehce rozetřeme s máslem do hladka.
Přidáme jogurt, tvaroh, hořčici a na struhadle nastrouháme oddělené bílky. Vše spolu důkladně promícháme.
Podle chuti osolíme a opepříme, pažitku nasekáme nadrobno a přidáme ji do pomazánky, kterou opětovně promícháme.
Náš tip: Pomazánku můžeme namazat na celozrnný žitný chléb z kvásku.