Těstoviny s domácím pestem, jaké jste ještě nejedli. Je na čase ochutnat!

0

Jemné pesto s troškou česneku se vám bude rozplývat na jazyku. Díky bazalce se si vychutnáte nadpozemsky delikátní záležitost, dobře vybraný sýr tomu všemu dodá ráz kvalitního pokrmu. To vše na lepších těstovinách. Vyzkoušejte náš recept na těstoviny s domácím pestem a přesvědčte se sami, že nepřeháníme.

Které těstoviny jsou ty „lepší“?

Rozhodně nesahejte po obyčejných těstovinách, které v marketu běžně stojí do 10 korun. Za kvalitní stravu je často lepší si připlatit a u těstovin to platí obzvlášť. testovinyDoporučit tedy můžeme těstoviny celozrnné, amarantové, žitné, špaldové nebo pohankové. Musíme podotknout, že v tomto receptu vynikne specifická chuť těchto druhů těstovin, a proto pokud na ně nejste zvyklí, můžete začít výběrem kvalitních pšeničných těstovin, které tak výraznou chuť nemají.

Recept na pochoutku, na jakou nezapomenete

Těstoviny už bychom tedy měli, můžeme se směle pustit do krátkého a nenáročného vaření, na jehož konci bude delikátní výsledek.

Co potřebujeme: 4 hrsti lístků bazalky, 60 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl, 60 g piniových oříšků nebo kešu, ½ lžičky soli, 5 lžic parmazánu (nejlépe Grand Moravia), těstoviny

Jak na to:

  • Uvaříme těstoviny podle návodu.
  • Nastrouháme si sýr.
  • Všechny ostatní ingredience kromě sýra rozmixujeme.
  • Nastrouhaný sýr přimícháme nakonec.

Náš tip! Kvalitní pesto si můžete také hotové koupit, potom půjde o opravdovou rychlovku bez větší námahy. Doporučujeme však zapátrat po něm v prodejnách se zdravou výživou. Otevřené pesto můžete potom v lednici skladovat i několik týdnů.

Jak sami vidíte, tento recept nevyžaduje téměř žádnou kulinářskou zručnost, přesto je výsledek vždy lahodný a chutný, skvěle zasytí a dodá energii. Hodí se k obědu. Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close