Recept na celozrnné sušenky s čokoládou a brusinkami. Pojďte s námi mlsat!

0

Že se dá mlsat zdravě, to snad ani není v tomto magazínu potřeba opakovat. Po špaldovo-ovesných palačinkách, bábovce s mrkví a ořechy nebo celozrnných muffinech vám přinášíme báječný recept na chutné a zdravé celozrnné sušenky s čokoládou a brusinkami. Na dobrotu, kterou si určitě zamilujete a navíc s ní ani příliš nezhřešíte proti zdravé stravě!

Proč brusinky?

Brusinky proto, že samozřejmě skvěle doplní chuť hořké čokolády, která se brzy stane součástí vašich celozrnných sušenek. brusinkyMá to ale ještě jeden zásadní důvod – jsou zdravé. Brusinky jsou vynikajícím antioxidantem, což znamená, že pomáhají očišťovat tělo od škodlivých látek, dále obsahují vysoké procento živin, jsou bohaté na vitamíny a minerály, mohou sloužit jako prevence proti rakovině, snižují krevní tlak a po jejich konzumaci zaplesá imunitní systém každého z nás. Nejznámější jsou účinky brusinek především v souvislosti se zánětem močového měchýře a různými infekcemi močových cest. Díky brusinkám můžeme těmto onemocněním předcházet nebo s nimi probíhající onemocnění tlumit.

Kromě toho, že si od teď budete dopřávat brusinky v celozrnných sušenkách, je můžete jíst i samotné, přidávat si je do ovesných vloček nebo si z nich připravit marmeládu, omáčku či smoothie – stoprocentní ovocný nápoj.

Upečte si zdravé sušenky, kterým nikdo neodolá

Recept na sušenky, které jsou zdravé a chutné zabere i s pečením asi 30 minut.

Co potřebujeme: 1 hrnek celozrnné hladké mouky, 1 hrnek špaldové mouky, ¼ hrnku pohankové mouky, 150 g rozpuštěného másla, 1 lžičku jedlé sody, špetku soli, ¾ hrnku třtinového cukru, vanilkový extrakt, 2 vejce, 2 tabulky hořké čokolády, 2 hrsti brusinek

Jak na to:

  • celá vejce ušleháme s cukrem, se změklým máslem a ostatními ingrediencemi
  • přidáme brusinky a čokoládu nasekanou na kousky
  • na plech vyložený pečícím papírem klademe hrudky
  • pečeme na 180°C v horkovzdušné troubě do zlatova
  • hotové sušenky nejsou uplně tvrdé, uprostřed mohou zůstat trochu nedopečené

Náš tip! Mouku s práškem do pečiva a sodou se vyplatí prosít skrz cedník, těsto pak bude nadýchanější.

Zdravá strava nemusí znamenat naprosté omezení sladkých pokrmů. Naučte se s námi mlsat zdravě a už nikdy si své dezerty nevyčítejte!

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close