Mrkvové šátečky s makovou náplní – zažijte nečekaně chutnou kombinaci chutí!

2

Máme pro vás další tip na zdravé mlsání, ze kterého nemusíte mít výčitky svědomí. Mrkvové šátečky s makovou náplní vás překvapí svou delikátní chutí, perfektní kombinací chutí i jemností, s jakou se vám budou rozplývat na jazyku. Nalákali jsme vás? Skvělé, pusťme se společně do toho!

Několik vět o mrkvi

Položili jste si otázku, proč má v těstu figurovat zrovna mrkev? Ano, především proto, že je zdravá! Její hlavní předností je vitamín A, dále pak D, E a několik vitamínů ze skupiny B. Konzumace mrkve pomáhá při šerosleposti, doporučuje se při potížích s močovými kamenyrevmatických zánětech kloubů. Samozřejmě obsahuje i vlákninu, která podporuje trávení. Nabízí také celou plejádu minerálních látek, mrkevnapříklad sodík, draslík, vápník, železo a mnoho dalších. Nesmíme zapomenout zmínit betakaroten, který hraje roli zejména při ochraně kůže při styku se slunečním zářením. Když vezmeme v úvahu všechna pozitiva mrkve a připočteme k tomu, že výrobky, v jejichž těstě se mrkev objevuje, jsou vynikající, odpovídáme na vaši počáteční otázku, proč vlastně budeme pracovat s mrkví.

Mrkvové šátečky s makovou náplní – jednoduchý recept na lahodný dezert

Za 20 minut přípravy a 15 minut pečení můžete servírovat báječný dezert, na který jen tak někdo nezapomene. Zájem o recept na tuto delikatesu se od vašich blízkých dostaví zcela určitě.

Co potřebujeme: 300 g špaldové mouky (půl celozrnné, půl hladké), 300 g nastrouhané mrkve, 100 ml slunečnicového oleje, 150 g namletého máku, 250 ml mléka (můžeme použít kravské, ale i sójové nebo ovesné – tekuté nebo v prášku), 4 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to:

  • Nastrouháme mrkev.
  • Mouku s práškem do pečiva přesejeme přes cedník a přidáme k mrkvi.
  • Přidáme olej a vše důkladně promícháme.
  • Připravíme si makovou náplň: tekutinu přivedeme k varu a přidáme rozemletý mák. Osladíme, přidáme škrob a necháme chvilku povařit. Poté necháme náplň vychladnout.
  • Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce. Doprostřed každého čtverce poklademe lžící makovou náplň a jako kosočtverec zavineme – získáme tak šáteček.
  • Šátečky pečeme dozlatova v horkovzdušné troubě na 180°C asi 15 minut.

Náš tip! Těsto si můžeme připravit předem a nechat ho odležet v ledničce. Sladit můžeme nejen javorovým sirupem, ale i jinými sirupy nebo sladěnkou.

Vyzkoušejte další z našich výborných zdravých receptů na nezapomenutelně chutný a lehce stravitelný dezert a mlsejte tak, abyste neměli výčitky svědomí. Dobrou chuť!

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close