Luxusní vanilkové rohlíčky bez cukru: Je tohle vůbec možné? Ochutnejte!

0

Že si Vánoce bez vanilkových rohlíčků nedokážete představit? Souhlasíme, my také ne! Jejich vůně, ať už při pečení nebo po naservírování na talíř, je jednoduše neodolatelná. A chuť – o té nemá cenu dlouho polemizovat! První vanilkové rohlíčky se pekly v císařsko-rakouské cukrárně s honosným názvem Demel, kterou můžete ve Vídni navštívit i dnes. Cukrárnu vedl restauratér tureckého původu Attila Dogudan, který také světu odtajnil recepturu s jedinečným spojením těch nejvybranějších surovin. A my jsme se nechali inspirovat! Dnes vám přinášíme zdravou obměnu klasických vanilkových rohlíčků, pro jejichž výrobu nespotřebujeme ani zrnko klasického cukru. Výsledek ovšem bude jako vždy dokonalý. Nevěříte? Pusťte se s námi do pečení!

Co potřebujeme vanilka:

  • 120 g bio jemné celozrnné pšeničné mouky špaldové
  • 90 g másla
  • 50 g strouhaných lískových nebo vlašských oříšků
  • 30 g sušeného sójového nápoje s příchutí vanilky
  • 1 žloutek
  • 3 kapky citronového oleje
  • 1–2 sáčky „vanilkového cukru light“ (fruktóza s vanilkou) na obalení

Postup:

vanilkové rohlíčkyVšechny suroviny kromě vanilkového cukru na obalování smícháme v míse, kde vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout v ledničce minimálně hodinu (ideálně odložíme na noc).

Ručně nebo pomocí speciálního mlýnku s nástavcem vyrobíme rohlíčky, které klademe na plech. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a rohlíčky pečeme zhruba 10 až 15 minut.

Upečené rohlíčky necháme maličko vychladnout a ještě za tepla je cukrujeme rozmixovaným cukrem light. Jakmile rohlíčky sundáme z plechu, můžeme je dodatečně v cukru obalit.

Sdílej:

O Autorovi

O základy správné výživy a zásady a zdravého stravování jsem se začala zajímat poměrně nedávno v souvislosti se zdravotními problémy, které mě již nějakou dobu sužovaly. Ačkoli na zázraky nevěřím, sama na sobě pozoruji určité změny, ke kterým nepochybně přispívá současný styl mého stravování.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close