Lahodné perníčky: Vyzkoušejte jejich zdravou variantu bez bílého cukru a se špaldovou moukou

0

Vánoční svátky již netrpělivě klepou na dveře a mnoho z nás přemýšlí, jakými druhy cukroví letos ozvláštní svou sváteční tabuli. Ještě před tím, než začneme ve velkém nakupovat suroviny na přípravu lahodných vanilkových rohlíčků, chutného lineckého cukroví nebo marokánek, je potřeba uvědomit si, že existuje jeden druh svátečních laskomin, který si zaslouží naši péči a čas dříve než ostatní. Ano, tušíte správně – řeč je o perníčcích, pro jejichž přípravu je zcela ideální právě konec listopadu. Jestliže se obáváte o svou štíhlou linii nebo jednoduše chcete svému zažívání ulehčit, vyzkoušejte s námi netradiční a zdravou variantu perníčků, která vám možná zachutná více než ta klasická.

medové perníčky Co potřebujeme:

  • 600 g špaldové mouky
  • 125 g kvalitního rostlinného tuku
  • 50 ml oleje
  • 300 ml sladěnky nebo medu
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • trochu rumu
  • Bio perníkové koření

Jak na to?

Všechny ingredience smícháme ve velké míse, kde je také důkladně prohněteme. Vzniklou směs necháme odpočnout alespoň 3 hodiny (ideálně pak přes noc).

Následně vyválíme těsto a vykrajujeme perníčky. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a perníčky pečeme zhruba deset minut. Ihned po vyndání z trouby potíráme bílkem.

vánocePerníčky necháme odpočinout do druhého dne a poté nazdobíme. Místo klasické polevy z cukru, bílků a citronové šťávy si můžeme vyrobit domácí čokoládovou polevu z kvalitní hořké čokolády a tuku.

Náš tip:

Místo špaldové mouky můžete použít mouku celozrnnou žitnou. A aby byl výsledek dokonalý, na závěr můžeme perníčky namočené v čokoládě obalit v kokosu nebo do nich zatlačit spařenou a oloupanou mandli.

Sdílej:

O Autorovi

O základy správné výživy a zásady a zdravého stravování jsem se začala zajímat poměrně nedávno v souvislosti se zdravotními problémy, které mě již nějakou dobu sužovaly. Ačkoli na zázraky nevěřím, sama na sobě pozoruji určité změny, ke kterým nepochybně přispívá současný styl mého stravování.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close