Bezlepková dieta

Posted In: Diety

  • Guest
    Amy on #11800

    Máte nějaké zkušenosti s bezlepkovou dietou??? Byla mi lékaři nařízená tato deita a uplynuly teprve dva dny a já už jsem zoufalá. Z jaké mouky pečete jak vaříte??

    Member
    Dominika Bayerová on #11810

    Zdravím Amy,

    i s bezlepkovou dietou se dá kvalitně žít, těžké jsou jen začátky. O této problematice jsme napsali dva články:

    Bezlepková dieta – povolené vs. zakázané potraviny

    Bezlepková dieta je komplikací, se kterou se dá kvalitně žít

    Vařit a péct můžete z mnoha jednodruhových muk (mandlová, rýžová, kukuřičná, pohanková, kokosová, amaranthová, teffová, konopná…) nebo z bezlepkových směsí. S těmi se obvykle lépe pracuje, obsahují nicméně větší množství škrobu. Pro mnoho jídel existují recepty na jejich bezlepkovou verzi, jinde stačí drobná úprava (např. záměna mouky na zahuštění) a můžete vařit jako dřív.

    Je důležité pamatovat jen na to, že bezlepková mouka má tendenci více hrudkovat, rychleji se připéká a „nelepí“ (směsi často nedrží pohromadě). Toto můžete kompenzovat například chia semínky, lněným semínkem či vejcem.

    Bezlepkové vaření a pečení vyžaduje trpělivost a občas se některé jídlo nepovede ani zkušeným, naučit se ale dá. Držíme palce 🙂

Prohlížíte si 2 příspěvky - 1 až 2 (z celkem 2)
  • Pro odpověď se musíte přihlásit.

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close