Hubnete? Skoncujte s bílým pečivem!

0

Ale opravdu a nadobro. Nepřináší totiž nic dobrého, jen prázdné kalorie. V současné době přímo trpíme nadbytkem pšenice, která je pro náš organismus zatěžující. V bílém pečivu je také obsaženo vysoké množství lepku, který nás nejen zatěžuje, ale také zpomaluje metabolismus.

Jakékoli pečivo raději omezme

Při hubnutí je nejlepší omezit veškeré pečivo – bílé zcela vynechat a žitné, toastypohankové nebo celozrnné si dopřát třeba obden. Toto pečivo je pro nás stravitelnější. Je vyrobeno z celých zrn a je v nich tím pádem uchován dostatek vitamínů a minerálů.

Možná právě namítáte, že doporučené pečivo je dražší. Do zdravé stravy se vám ale investovat vyplatí. A navíc tohoto pečiva nesníte tolik.

A co místo toho?

Nezoufejte, pokud byl rohlík s máslem vaší snídaňovou delikatesou. Až ochutnáte ovesnou kaši, jogurt s vločkami nebo jáhly na sladko i na slano, na rohlík si ani nevzpomenete. A kromě toho vás taková snídaně zasytí na mnohem delší dobu!

Doporučené pečivo najdete kromě velkých marketů také ve všech obchodech se zdravou výživou.

Doporučujeme: Nahraďte pečivo při snídani nebo svačině ovesnou kaší nebo jogurtem s ovesnými vločkami. Rohlíky a chléb se snadno stanou minulostí!

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close