Bramborová polévka – bramboračka

1

Bramborová polévka jak ji známe od našich maminek a babiček. Zdravější verze docílíme tak, že místo jíšky použijeme rozmixované uvařené brambory. A kdybyste neměli k dispozici uvedenou zeleninu, nebojte se přidat jakoukoli jinou sezónní alternativu z našich krajů. Můžete volit bílou mrkev, tuřín, květák, brokolici…

Ingredience:

  • 4 bramborybrambory
  • 2 hrsti hrášku
  • 1 větší mrkev
  • kousek celeru
  • 2 hrsti hub
  • sůl
  • majoránka dle chuti
  • cibuli
  • olej
  • zeleninový vývar / bujón

Postup:

Nejprve si připravíme vývar a brambory. Vývar přivedeme k varu a přidáme brambory nakrájené na malé kousky. K nim přidáme houby, osolíme, přidáme majoránku. Vaříme asi 20 minut do změknutí brambor. Poté část brambor vyjmeme, rozmixujeme a obě tekutiny opět slejeme dohromady. To nám zajistí hustší polévku bez zahuštění moukou.

Na pánvi si zvlášť připravíme zeleninu. Na oleji určeném ke smažení osmahneme cibulku.  K ní pak přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku opékáme. Poté zeleninu vložíme do hrnce k bramborám a už jen promícháme. Tím, že zeleninu nevaříme ve vodě, zůstane krásně křupavá.

Polévka je hutnější, můžete použít jako hlavní jídlo doplněné o celozrnné pečivo a kouskem čerstvé zeleniny.

Sdílej:

O Autorovi

Pokud po svém těle něco chci, ať už je to sportovní výkon, soustředění, nebo zkrátka aby dobře vypadalo, musím mu k tomu poskytnout vhodné podmínky. Ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme. Proto se svému tělu snažím dávat jídlo a potraviny, po kterých je mu dobře. Zpět dostanu odměnu třeba v podobě celodenní energie, zlepšení běžeckých časů a hlavně dobré nálady.

  • Šárka

    Díky za tip s tuřínem, vyzkouším! 

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close