Zmenšete porce
Samozřejmě záleží na tom, jaké porce jste jedli doposud. Dá se však přepokládat, že odpovídají třeba těm, které vám naservírují v restauraci. Pochopitelně nemyslíme degustační porce, které se skládají ze tří soust. Trefili jsme se? Dobře, tak od teď všechny své porce o třetinu zmenšete. Neubírejte si ale zeleninu.
Pravidlo 15 minut
Smiřte se s tím, že máte po dosavadním stylu stravování roztažený žaludek, a že je k jeho zaplnění třeba pořádný kus jídla. Jakmile porce zmenšíte o třetinu, pravděpodobně budete nějakou dobu pociťovat hlad. Takto zmenšený přísun jídla vás nezasytí. Vydržte ale vždy prvních 15 minut po jídle, nepřidávejte si a zjistíte, že pocit sytosti se nakonec dostavil.
Před spaním už nejíst
Důraz na množství snědeného (tedy na menší porce) dávejte především večer, a právě k večeři si vybírejte nejvhodnější složky potravy – zeleninu a bílkoviny. Za chvíli půjdete spát a rozhodně nepotřebujete spořádat energetickou bombu. To by vám ani trochu nepomohlo. Poslední jídlo si dopřejte 2-3 hodiny před ulehnutím do postele.
Doporučujeme: Abyste sami sebe neobelhávali, připravte si na talíř svou běžnou porci a třetinu zkrátka nejezte. Můžete ji sníst při jiné příležitosti.