5+1 tip na tvarohové pomazánky pro děti – dejte prostor zdravým svačinkám!

0

Tvarohové pomazánky mají zdravý základ a s vhodnými ingrediencemi mohou být zdravé celé. Jsou jednoduché na přípravu a oblíbené nejen u dospělých, ale i u dětí. Proto jsme pro vás připravili 5 receptů a 1 tip na závěr, jak může tvarohová pomazánka, kterou si s chutí dá i vaše dítko, vypadat.

Proč tvaroh?pomazánka

Jedno mají tvarohové pomazánky společné – tvaroh, samozřejmě. Obecně doporučujeme používat nízkotučný, aby byl efekt zdravé stravy co největší. Tvaroh je skvělým zdrojem bílkovin, obsahuje jen malé množství sacharidů a nízkotučná varianta i minimum tuků. Kromě toho obsahuje vitamíny A, B a E a minerály – vápník, fosfor, zinek, hořčík i další.

Tvaroh je potravina vhodná pro všechny, ale zejména pro ty, kteří se snaží jíst zdravě nebo zhubnout. Vynikající je pro všechny stále hladové – i malé množství tvarohu dobře a na dlouho zasytí.

Tvarohové pomazánky, které vzápětí zmizí

Tvaroh je při přípravě pokrmů báječný i proto, že má neutrální chuť a můžeme do něj přidat takřka cokoli. Toto jsou naše tipy, které byste měli vyzkoušet:

1. Tvarohová pomazánka s rybičkami

Co potřebujeme: makrelu ve vlastní šťávě (v konzervě) nebo jiné rybičky, vaničku nízkotučného tvarohu, 2 lžíce jemných ovesných vloček, několik kapek kečupu pro dochucení

Jak na to:

  • rybičky zbavíme šťávy, rozmačkáme a smícháme s tvarohem
  • pro zhutnění přidáme ovesné vločky
  • přidáme trochu kečupu
  • necháme chvíli odstát, aby vločky nabobtnaly

2. Tvarohová pomazánka s bylinkami

Co potřebujeme: 400 g nízkotučného tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl a pepř, 4 cibulky s natí, 50 ml mléka, 2 hrsti bylinek vlastního výběru (může být pažitka, libeček, bazalka, petrželka i jiné)

pažitkaJak na to:

  • bylinky omyjeme a osušíme, nasekáme najemno
  • oloupeme cibulku
  • z tvarohu, jogurtu, mléka, pepře a soli vyšleháme jemný krém
  • přidáme cibulku a bylinky

 

 

3. Tvarohová pomazánka se sýrem a 4. Tvarohová pomazánka s okurkou a ředkvičkami

 

5. Tvarohová pomazánka s vejcitvaroh

Co potřebujeme: tvaroh, vejce, sůl

Jak na to:

  • vejce uvaříme natvrdo a oddělíme žloutky od bílků
  • žloutky utřeme s tvarohem a bílky najemno nasekáme
  • vše smícháme a podle chuti dosolíme

Náš tip! Tvarohovou pomazánku můžeme připravit i na sladko. Vynikajícími ingrediencemi pro tyto účely jsou oříšky, med, kvalitní kakao a přírodní sladidla.

Připravte dětem lahodnou tvarohovou pomazánku s jejich oblíbenými ingrediencemi a dopřejte jim zdravou svačinku nebo večeři. Pomazánky servírujte namazané na celozrnném pečivu. Nebojte se s nimi experimentovat. Tvaroh se svou neutrální chutí přizpůsobí všemu, tím pádem nás pomazánky, u nichž tvoří základ, snad nemohou omrzet. Dobrou chuť!

Sdílej:

O Autorovi

Málokoho by napadlo úmyslně si ubližovat. Vybírejme si proto z nepřeberného množství potravin ty, které nám nejen neubližují, ale ty, které nám dokonce prospívají a blahodárně působí na naše tělo i mysl.

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close