Šunkofleky zná každý. Připravovali nám je ve školce, škole i doma, mnoho z nás je milovalo a vyžadovalo, někteří k nim pojali odpor právě proto, že je jedli často a v mnohých variantách. S receptem, který jsme pro vás připravili, však mají odpůrci jedinečnou šanci svůj vztah k šunkoflekům přehodnotit, jejich milovníci mohou tuto pochoutku připravit ve zdravé verzi. Pusťme se společně do toho.
Dejte si záležet při výběru těstovin
Šunkofleky jsou oblíbené pravděpodobně i proto, že jejich příprava není příliš finančně náročná. Nějaké to maso, zelenina a balíček bílých těstovin za 8 korun z marketu… Stop! Protože jsme si slíbili zdravou variantu tohoto pokrmu, rádi bychom vám doporučili pro tyto účely těstoviny, které budou prospěšnější pro tělo. Naším tipem jsou těstoviny z celozrnné pšenice. Stejně jako ostatní produkty z ní vyrobené, i těstoviny nám dodají kvalitní sacharidy a delší pocit sytosti. Kromě těchto těstovin můžeme zvolit ještě žitné, špaldové, špaldovo-žitné nebo pohankové.
Šunkofleky, které neupečete jen jednou
Vsadíme se, že jakmile doma vyzkoušíte tento recept na zdravější šunkofleky, bude to poprvé, ale rozhodně ne naposled, co je připravíte. Šunkofleky se vzhledem k obsahu sacharidů v těstovinách hodí k obědu.
Co potřebujeme: těstoviny, uzené maso, 1 větší cibuli, plechovku hrášku, 2 vejce, 1 balení rýžové smetany, sůl, pepř, nakládané okurky
Jak na to:
- uvaříme těstoviny a osmahneme cibulku
- uvařené těstoviny dáme do zapékací mísy a smícháme s cibulkou, hráškem, rozšlehaným vajíčkem a rýžovou smetanou
- osolíme a opepříme, důkladně promícháme a dáme zapéci do trouby
- pečeme 15-20 minut
- podáváme s nakládanou okurkou
Náš tip! Pokud nechcete mít křupavou kůrku, každých 5 minut těstoviny promíchejte.
Připravte svým blízkým klasickou a jednoduchou pochoutku, na kterou jen tak nezapomenou a znovu si ji vyžádají. Zvolte těstoviny, které budou pro tělo prospěšnější než ty klasické, vyberte kvalitní uzené maso a užívejte si pochval, kterých se vám od strávníků dostane!