Brambory s fazolemi a vajíčkem: jednoduchý letní oběd či lahodná večeře

0

Brambory, fazole a vajíčko – ideální kombinace pro ty, kteří chtějí svému jídelníčku odlehčit od masných výrobků. Jelikož se jedná o potraviny, v nichž je soustředěno množství složených sacharidů, „zdravého“ cholesterolu, vitamínů i minerálů, dokáží vás zasytit na delší dobu bez toho, abyste si připadali jako by uvnitř vašeho žaludku spočíval těžký kámen. Kromě toho také dodají tolik potřebnou energii, jež je během horkých letních dnů potřebná více, než kdy jindy.

Pro přípravu tohoto receptu je ideální volit čerstvé potraviny vypěstované na vlastním políčkulusky nebo zakoupené na farmářských trzích či od lokálních pěstitelů. Nemáte-li ovšem tuto možnost, vezměte za vděk i zeleninou a vajíčky z klasického supermarketu.

Brambory s fazolemi a vajíčkem

Co potřebujeme?

  • 500 g nových brambor
  • 300g čerstvých nebo mražených zelených fazolek
  • 100 ml vývaru
  • 4 vajíčka
  • 1 zakysanou smetanu
  • Řepkový olej
  • Sůl na dochucení

vejceJak na to?

Pracujete-li s novými bramborami, uvařte je ve vodě i se slupkou. U starších brambor je vhodné slupku odstranit. Připravte si druhý hrnec, ve kterém na řepkovém oleji podusíte fazolky. U čerstvých postačí 5 minut, u těch mražených pak zhruba 10 minut. Následne zalijte vývarem, popřípadě vodou s bujónem a přidejte zakysanou smetanu. Fazolky se smetanou osolte, promíchejte a nechte přejít varem. Posledním krokem je uvaření vajíček.

Náš tip: na talíř naservírujte vajíčka a brambory přelité omáčkou s fazolemi. Dozdobit můžete několika fazolkami bez omáčky nebo snítkou kopru. 

Sdílej:

O Autorovi

O základy správné výživy a zásady a zdravého stravování jsem se začala zajímat poměrně nedávno v souvislosti se zdravotními problémy, které mě již nějakou dobu sužovaly. Ačkoli na zázraky nevěřím, sama na sobě pozoruji určité změny, ke kterým nepochybně přispívá současný styl mého stravování.

Na těchto stránkách užíváme cookies. Proti jejich sběru na základě oprávněného zájmu se můžete odvolat na info@vceliste.cz, nebo budeme rádi, když nám jejich užívání odsouhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close